– Azon dolgozunk, hogy javítsuk az élelmiszerek vizsgálatának módszereit. Az egységes ellenőrzési rendszerek segítségével olyan adatokhoz szeretnénk jutni, amelyek lehetővé teszik a tagországok megfelelő tudományos adatokkal alátámasztott párbeszédét az ügyben – mondta az EUobserver beszámolója szerint Christian Wigand, az EB szóvivője. Robert Fico szlovák miniszterelnök pénteken tárgyal majd Jean-Claude Juncker bizottsági elnökkel az úgynevezett kettős élelmiszer-minőségről. A téma többször is felmerül a visegrádi négyek tárgyalásain.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter éppen a napokban számolt be arról, hogy a hazai vizsgálatok újabb botrányos esetekre derítettek fényt az élelmiszer-minőség terén. Ez szerinte azt bizonyítja, hogy a nagy multicégek ugyanazt a csomagolású élelmiszert más-más minőségben hozzák forgalomba Európa keleti és nyugati országaiban. Példaként olyan konzerveket említett, amelyekben Németországban sertéshús van, Közép-Európában pedig húsnyesedék. De ez a kettősség megfigyelhető például a pizzáknál is: Ausztriában több az adott pizzán a mozzarella sajt, mint ugyanannak a terméknek a Magyarországon vagy Csehországban vásárolt változatán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.