BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: jövő év elején találkozhat Putyin és Orbán

Jövő év elején Moszkvában újra találkozhat egymással Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor – nyilatkozta Szijjártó Péter az mfor.hu-nak.

Jövőre a magyar miniszterelnök utazik Moszkvába. Magyarország és Oroszország között teljesen normális az évi egy hivatalos találkozó, tekintettel a földrajzi elhelyezkedésünkre és a gazdasági kapcsolatainkra – mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter az mfor.hu-nak.

Arra a kérdésre, hogy a jövő év elején találkozhat Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor, Szijjártó azt felelte: „Ha visszanézzük a korábbi időpontokat, akkor látjuk, hogy ezekre a találkozókra általában januárban vagy februárban szokott sor kerülni.”

Pár hónap múlva újra kezet foghat Vlagyimir Putyin (b) és Orbán Viktor Fotó: MTI

Szijjártó a lapnak elmondta, a menetrend szerint minden évben van egy hivatalos elnöki-miniszterelnöki, valamint egy külügyminiszteri találkozó, váltott helyszíneken. Emellett vannak informális külügyminiszteri egyeztetések.

Szergej Lavrov külügyminiszterrel a multilaterális fórumokon szoktunk találkozni, jövő héten is sor kerül erre New Yorkban

-mondta Szijjártó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.