BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerika szorosabbra fűzné kereskedelmét Kínával

Közös erőfeszítéssel kiegyensúlyozottá és kölcsönösen előnyössé tesszük a kínai-amerikai kétoldalú kereskedelmet – jelentette ki pekingi látogatásán Donald Trump amerikai elnök csütörtökön Hszi Csin-ping kínai államfővel közös sajtóértekezletén.

A két ország közötti kétoldalú kereskedelmi forgalom kiegyensúlyozatlansága hátrányos az Egyesült Államok számára, de – mint mondta -, ezért nem Kínát, hanem saját hivatali elődjét, Barack Obamát hibáztatja.

Amerikai (b) és kínai zászlót tart a kezében egy kisfiú a Donald Trump amerikai elnök tiszteletére tartott fogadási ünnepségen a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2017. november 9-én. Trump kétnapos látogatáson tartózkodik Kínában.
Forrás: (MTI/AP/Andrew Harnik)

A kínai elnök arra tett ígéretet, hogy Kína egyre nyitottabb és átláthatóbb lesz a külföldi cégek, köztük az amerikaiak előtt. Hszi üdvözölte, hogy amerikai cégek is részt vesznek az „egy övezet, egy út” elnevezésű, nagyívű kínai gazdasági tervben, amelynek középpontjában az infrastruktúra építése áll.

Bejelentették, hogy Trump látogatása alkalmával kínai és amerikai cégek mintegy 250 milliárd dollár értékű kereskedelmi megállapodást kötöttek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.