BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eddig közel száz halottja van a kabuli merényletnek

Már csaknem száz halottja és több mint 150 sebesültje van annak a robbantásos merényletnek, amelyet szombaton követtek el az afgán fővárosban, Kabulban a tálib felkelők.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint

eddig 95-en vesztették életüket a robbantás miatt, de félő, hogy a halottak száma tovább emelkedik, mert a kórházakban ápolt sérültek közül többnek válságos az állapota. A sebesültek száma 158.

Civilek és az afgán biztonsági erők tagjai az öngyilkos merénylet helyszínén Kabulban, ahol mentőautóba rejtett pokolgép robbant
Forrás: MTI/EPA/Hedajatullah Amid

A beszámolók szerint mentőautóba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, amikor a jármű a belügyminisztérium korábbi épületénél egy ellenőrző ponthoz érkezett. A robbanás több száz méterre lévő épületekben is érezhető volt. A negyedben afgán kormányhivatalok, külföldi diplomáciai képviseletek is vannak.

A merénylet elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek egyik szóvivőjükön keresztül.

Egy héttel ezelőtt fegyveresek egy csoportja megtámadta a fővárosban lévő Intercontinental szállodát. Abban a terrortettben 43-an haltak meg. Annak a merényletnek az elkövetőiként is afganisztáni tálibok jelentkeztek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.