BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Észak-koreai válság: Amerika méltatta Kínát

Az Egyesült Államok kormányzata pénteken méltatta, hogy Kína drasztikusan csökkentette kereskedelmét Észak-Koreával, amivel erősíti a nemzetközi nyomást Észak-Koreára, hogy hagyjon fel rakéta- és atomfegyverprogramjával.

A pénteken közzétett kínai adatok szerint Kína importja Észak-Koreából decemberben 81,6 százalékkal csökkent. Kína a kommunista diktatúra legfontosabba gazdasági partnere, Phenjan külkereskedelmi forgalmának 90 százalékát Pekinggel bonyolítja, amely a legfőbb olajellátója is.

A kínai import igencsak számottevő decemberi csökkentését a Fehér Ház külön közleményben üdvözölte.

„A (kínai) lépés támogatja az Egyesült Államok vezette globális erőfeszítést, amelynek célja, hogy maximális nyomást gyakoroljon Észak-Koreára, amíg az nem hagy fel nemzetközileg tiltott programjaival, nem változtat magatartásán, és nem mozdul abba a célirányba, amely atomfegyvermentessé tenné a Koreai-félszigetet” – áll a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.