BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor erős Európát akar

Európának újratervezésre van szüksége, mert a korábban kitűzött célok nem teljesültek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten.

A visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kormányfőinek találkozóján Orbán Viktor felszólalásában kiemelte: „Európa-párti politikusok vagyunk”.

Orbán Viktor kormányfő beszél (j), mellette Mateusz Morawiecki lengyel (b), Andrej Babis cseh ügyvivő miniszterelnök (j3) és Robert Fico szlovák kormányfő (j2), valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mint moderátor (háttal) a visegrádi országok (V4) kormányfői panelbeszélgetésén Budapesten a Várkert Bazárban 2018. január 26-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A célunk az, hogy Európa erősebb legyen, az új tervben kell lennie egy a munkaalapú társadalomra utaló passzusnak, Európának technológiailag vissza kell kerülnie a csúcsra, saját európai véderő kell, továbbá nem európai egyesült államokról, hanem szabad nemzetek szövetségéről kell beszélni – sorolta. A kormányfő szerint ez mind lehetséges, a kérdés, hogy lesz-e elég jó vezetés e célok eléréséhez.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.