BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lesz Putyin–Trump-csúcs Párizsban

Vlagyimir Putyin nem találkozik amerikai politikusokkal, de többek között Izraellel, Egyiptommal és Észak-Koreával is tervez egyeztetni.

Nincs előkészületben találkozó Vlagyimir Putyin és Donald Trump között Párizsban, ahol november 11-én mind az orosz, mind az amerikai elnök részt vesz az első világháború lezárásáról tartandó megemlékezésen

– mondta Jurij Usakov, az orosz államfő külpolitikai tanácsadója újságírónak kedden Moszkvában.

A tanácsadó azt is mondta, hogy nem szerepel a tervek között az sem, hogy Putyin fogadja John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót, aki hétfőn és kedden Nyikolaj Patrusevvel, az orosz biztonsági tanács titkárával tárgyal majd.

Donald Trump amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Klimenyev

Mint mondta,

Putyin a kedd este Szocsiba érkező Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel szerdán Szíriáról, Líbiáról, Jemenről, az izraeli-palesztin rendezésről és a kétoldalú katonai együttműködésről fog eszmecserét folytatni. Az egyiptomi államfőnek videóbemutatót tartanak majd az orosz hadiipar kínálatáról.

Megerősítette, hogy a közeljövőben Szíria ügyében orosz-török-német-francia csúcstalálkozót tartanak majd. Usakov közölte, hogy az orosz elnök október 24-én a Moszkvába látogató Giuseppe Conte olasz kormányfővel folytat majd megbeszéléseket a kétoldalú és a nemzetközi kapcsolatokról.

A tanácsadó elmondta, hogy tárgyalások folynak arról, hogy Putyin – egy egyelőre nem meghatározott helyszínen – találkozzon Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, valamint arról is, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az év végéig Oroszországba látogasson.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.