BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csodálatos levelet kapott Trump Kim Dzsong Untól

Az amerikai elnök újabb levelet kapott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől. Ezt maga Trump jelentette be.

Donald Trump amerikai elnök újságíróknak Kim Dzsong Un észak-koreai elnökkel kapcsolatban azt mondta: „csodálatos levelet” kapott a kommunista vezetőtől. Azt is mondta, hogy

valóban nagyon jó viszonyt alakítottunk ki és valószínűleg lesz egy újabb találkozónk is.

Trump kedden egy rövid Twitter-bejegyzésben arról írt, hogy

szívesen találkozik újból Kim Dzsong Unnal, aki szerinte felismerte, hogy Észak-Korea előtt csodálatos gazdasági lehetőségek nyílnak.

Az észak-koreai elnökkel júniusban Szingapúrban tartott és történelminek mondott csúcstalálkozója óta Trump többször is felhívta a figyelmet arra, hogy Észak-Korea számára óriási lehetőségek nyílnának meg gazdasága fejlesztésére, ha felhagyna az atomfegyver-programjával, végrehajtaná országa atomfegyver-mentesítését és ezzel megszabadulna a gazdaságát bénító nemzetközi szankcióktól is.

Kin Dzsong Un észak koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök
Fotó: AFP

Újévi televíziós üzenetében Kim Dzson kijelentette: kész az újabb csúcstalálkozóra Trumppal, hozzátette, az atomfegyver-mentesítés folyamatával is gyorsabban haladhatnának, ha az Egyesült Államok megtenné a megfelelő válaszlépéseket. Azt is mondta, hogy ha Washington rosszul méri fel az észak-koreai nép türelmét, akkor Phenjannak „nem lesz más választása, mint új utat keresni a szuverenitás védelmében”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.