BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymillió forint értékű csipogó csomagot foglaltak le a pénzügyőrök

Citrom sármány, tengelic és nádi sármány került elő a csipogó kartondobozokból.

Negyven élő védett madarat találtak a pénzügyőrök egy román kisbuszban Nagylaknál – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense azt mondta, hogy a pénzügyőrök jövedéki ellenőrzésen állítottak meg egy román kisbuszt Nagylaknál. A raktér átvizsgálásakor,

a feladott postacsomagok és poggyászok között két csipogó kartondobozra lettek figyelmesek. A dobozokból negyven élő madár – citrom sármány, tengelic és nádi sármány – került elő.

A sofőr a madarakat Romániából Olaszországba szállította, úgy tudta, hogy a csomagokban fürjek vannak.

Az előzetes szakértői vélemény alapján a madarak védettek, szállításukhoz engedély szükséges, ezzel azonban a sofőr nem rendelkezett – mondta az alezredes.

A pénzügyőrök az egymillió forint eszmei értékű madárszállítmányt, valamint a férfit természetkárosítás miatt feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.