BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felbomlott a román kormánykoalíció

Távozik a kormányból a szociálliberális koalíció kisebbik pártja.

Kilép a bukaresti kormányból a szociálliberális koalíció kisebbik pártja, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) – jelentette be hétfőn Calin Popescu Tariceanu pártelnök.

Az ALDE – az együttműködés folytatásának feltételeként – két hete szólította fel a bukaresti kormány összetételének és programjának megújítására Viorica Dancila szociáldemokrata (PSD) miniszterelnököt, aki azonban elutasította az ultimátumot.

Viorica Dancila
Fotó: AFP

Az ALDE a Victor Ponta volt kormányfő vezette Pro Romania párttal köt választási szövetséget, és a függetlenként induló Mircea Diaconu volt EP-képviselőt támogatja a novemberi államfőválasztáson.

A parlamenti helyek csaknem 45 százalékával rendelkező PSD várhatóan kisebbségi kormányzással próbálkozik: erről a párt hétfő estére összehívott végrehajtó bizottsága hivatott dönteni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.