BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt az úszóválogatott kapitánya Hosszú Katinka döntése miatt

Az úszó szövetségi kapitány nem esett pánikba Hosszú döntése miatt.

Hosszú Katinka szerdai közleményében közölte, külön utakon folytatják edzőjével, Petrov Árpáddal és egyedül készül fel a tokiói olimpiára. A bejelentés még az úszók szövetségi kapitányát, Sós Csabát is váratlanul érte, ám biztos benne, hogy a sikeres úszónő nem véletlenül hozta meg ezt a döntést, valamint úgy véli, valójában „nem egyedül fog készülni, hiszen a teljes Team Iron ott van mögötte.”

„Nem tudtam semmiről, engem is teljesen váratlanul értek a történések. Abban egészen biztos vagyok, hogy Hosszú Katinka nem véletlenül hozta meg ezt a döntést. Ez a lány mindig a talpára esett, pedig sok nehézségen ment már keresztül.

Hogy mi történhetett a kapcsolatukban? Ezt csak találgatni lehet, ebbe pedig nem akarok belemenni. Az biztos, hogy Katinka az elején nagyon lelkes volt, csak a legjobbakat mondta Petrovról. Lehet, hogy teljesen más hőfokon éghettek. Mondom ezt úgy, hogy egyikükkel sem beszéltem” – nyilatkozta az Origónak.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kapitány a portálnak elárulta azt is, hogy természetesen a történtek után is számít Hosszú Katinkára a decemberi, skóciai rövidpályás Európa-bajnokságon, elvégre

ő jelen pillanatban a legeredményesebb magyar úszó, aki mindig mindent megcsinált. Amikor magánéleti válságba került és fél évet kihagyott, akkor is meg tudta nyerni az Európa-bajnokságot.

Éppen ezért egy pillanatig nem is aggódik a sportolónő döntése miatt és biztos benne, hogy jelenleg is minden idegszálával azért küzd, hogy a 2020-ban, Tokióban olimpiát nyerjen. Mint említette, bár van kockázat Katinka döntésében, de „amikor egykori edzőjét, Dave Salót lecserélte, akkor sem hitte senki, hogy háromszoros olimpiai bajnok lesz.”

Petrov Árpárd kapcsán pedig Sós mindössze annyit mondott, hogy remek szakembernek tartja, és nagyon szeretné, ha a jövőben is a magyar úszósportban maradna, ugyanis eredményes munkát tudna végezni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.