BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az uniós polgárok 3,6 százaléka nem elégedett az egészségügyi ellátással

A 16 éves vagy idősebb uniós polgárok 3,6 százaléka nem elégedett az egészségügyi ellátást.

A 16 éves, vagy annál idősebb uniós polgárok 3,6 százaléka számolt be 2018-ban arról, hogy az orvosi vizsgálat, vagy kezelés nem elégítette ki valamilyen szükségletét – írja honlapján az Európai Uniós Statisztikai Hivatala (Eurostat).

A legtöbben a kezelés megfizethetetlenségét nevezték meg okként. 1 százalék mondta azt, hogy a szükséges kezelés túl drága, 0,9 százalék a hosszú várólistát emelte ki, míg 0,6 százalék inkább nem ment el orvoshoz, abban bízva, hogy magától meggyógyul.

Fotó: Pixabay

Görögországban a legtöbb a nem kielégített egészségügyi igény, az ország 16 éves vagy annál idősebb lakosságának 8,3 százaléka számolt be ilyenről. A további sorrend Lettország (4,2 százalék), Románia (3,4 százalék), Olaszország (2,0 százalék), Belgium (1,7 százalék), Portugália (1,6 százalék), Bulgária (1,5 százalék), Ciprus (1,4 százalék) és Lengyelország (1,1 százalék).

A lista másik végén Csehország, valamint Finnország található, ahol a nullához közelít az egészségügyi ellátással valamilyen szinten nem elégedettek száma. Az Európai Unió tagállamainak többségében 1 százalék volt azoknak a 16 éves vagy annál idősebb polgároknak az aránya, akik anyagi okok miatt érezték nem megfelelőnek az orvosi ellátást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.