BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belgium százezer használhatatlan maszkot kapott Kolumbiából

„Banános és kukoricapelyhes dobozokba voltak csomagolva. Az egyik dobozban állati ürüléket találtunk” – mondta az Amberes RevArte kórház igazgatója.

Az észak-belgiumi Flandria százezer, használhatatlan szájmaszkot kapott Kolumbiától, több közülük szennyezett csomagolásban érkezett, ezért úgy döntöttek, hogy nem használják azokat – jelentette kedden a helyi sajtó.

Kiderült, hogy nem Kínából, ahogy mondták, hanem Kolumbiából érkeztek. Használt banános és kukoricapelyhes dobozokba voltak csomagolva, ami ellentétes a szabályozással. Az egyik dobozban állati ürüléket találtunk

- mondta Ludo Splingaer, az Amberes RevArte kórház igazgatója, aki nem fedte fel az értékesítő cég nevét.

Fotó: THIERRY ROGE/AFP

A 11,4 millió lakosú Belgiumban

eddig 12 775 igazoltan koronavírusos esetet jegyeztek fel.

A belga közegészségügyi szolgálat délelőtti sajtótájékoztatóján az illetékes szóvivő egy 12 éves gyerek haláláról is beszámolt.

Az országban eddig 705-en hunytak el a járvány okozta betegségben. A legtöbb koronavírus-fertőzéses esetet Flandriában jegyezték fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.