BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megfertőződött Oroszország legfontosabb koronavírus-szakértője, aki Putyinnal is kezet fogott

Az orosz elnök védőfelszerelés nélkül tárgyalt a szakértővel.

Kedden a Kreml bejelentette, hogy Gyenyisz Procenko, a moszkvai kórház főorvosának koronavírus-tesztje pozitív lett. Az orvos még múl hét kedden is találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akivel kezet fogott és hosszan tárgyalt védőfelszerelés nélkül – írja a The Moscow Times.

Dmitrij Peskov, a Kreml szóvivője gyorsan beszámolt az orosz hírügynökségeknek arról, hogy Putyinon rendszeresen végeznek el teszteket, és az eredményeik alapján szerint „nincs miért aggódni.” „Minden rendben van” – tette hozzá Peskov. A szóvívő azt is mondta, hogy az pozitív teszt ellenére Procenko nagyon jól érezte magát.

Gyenyisz Procenko és Vlagyimir Putyin
Fotó: AFP

Procenko kiemelkedő szereplőjévé vált a koronavírus-járvány elleni orosz felkészülésnek, és vezérletével zajlott le az orosz kórházak munkájáról és a betegek állapotáról szóló kommunikáció is. Az elmúlt 24 órában az orosz hatóságok 500 új fertőzöttről számoltak be, idáig 2337 oroszországi betegről lehet tudni és összesen 17 halálesetről számoltak be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.