BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negyedszer szól a britekhez a királynő

A brit királynő beszéde az országra váró gyászról, fájdalomról, pénzügyi nehézségekről fog szólni.

Közel hetvenéves uralkodása során negyedik alkalommal fordul elő, hogy II. Erzsébet televíziós beszédben szól az országhoz – írja az Index.

A brit királynő már felvett beszédét magyar idő szerint este kilenc órakor közvetíti a BBC, amely már most jelezte, hogy az országra váró gyászról, fájdalomról, pénzügyi nehézségekről fog szólni és az ország egységének fontosságáról, ezekben a „rendkívül nehéz időkben”.

A beszédet egyetlen kamerával vették fel, az operatőr és a stáb teljes védőfelszerelésben volt, tekintettel a járványra – írta a BBC.

A királynő karácsonykor rendszeresen tart ünnepi beszédet, de máskor szinte soha nem jelenik meg a képernyőkön, és természetesen interjút sem ad soha.

II. Erzsébet királynő karácsonyi beszéde
Fotó: AFP

68 éves uralkodása alatt mindössze három alkalommal került sor eddig a mostanihoz hasonló eseményre:

  • 1991-ben az első öbölháború idején
  • 1997-ben Diana hercegné temetése előtt
  • 2002-ben az anyakirályné halála után
  • Az Egyesült Királyságban összesen 41903 fertőzést regisztráltak eddig, a halottak száma 4313. A gyógyultaké egyelőre csupán 135.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.