BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyészségügyi dolgozó a fertőzöttek hat százaléka Romániában

Keleti szomszédunknál tegnap újabb 1365 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Közel 5 600 egészségügyi dolgozót betegített meg a koronavírus Romániában. A legtöbben kórházi dolgozók, illetve idősek otthonában dolgoztak – számolt be a román Ziarul Financiar gazdasági újság. Az egészségügyben dolgozók szakszervezete ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az ágazatban dolgozók többsége idős, így ők ráadásul a veszélyeztetettebbek közé tartoznak. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint a fertőzés magas arányának egyik oka, hogy a kórházak nincsenek felkészülve megfelelően ezek megelőzésére.

Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

Romániában tegnap újabb 1365 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel szombaton meghaladta a 85 ezret a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma. A legtöbb (241) új fertőzöttet Bukarestben és Iasi megyében (73), a legkevesebbet Ialomita (1) és Vrancea (2) megyében azonosították. Az ismert aktív fertőzöttek száma 45 ezerre tehető, a kórházban ápoltak száma 7225-re, az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek száma pedig 490-re csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.