BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymillió tabletta favipiravir-szállítmány érkezik Kínából

Ez az a gyógyszer, amely a már tünettel rendelkező betegeknél jó eséllyel megelőzheti a tünetek súlyosbodását – magyarázta a miniszter.

Újabb favipiravir-szállítmány, egymillió tabletta érkezett Kínából – mondta Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn közzétett videóban.

Folyamatosan tárgyalnak a külföldi partnerekkel a világjárvány elleni védekezésről, nemcsak az oltóanyag-beszerzésről, hanem a betegek eredményesebb kezelését segítő gyógyszerekről is.

Ennek köszönhetően vasárnap éjjel újabb egymillió favipiravir tabletta érkezett Kínából.

Ez az a gyógyszer, amely a már tünettel rendelkező betegeknek megfelelő ütemben adagolva jó eséllyel megelőzheti a tünetek súlyosbodását – magyarázta a miniszter.

Több gyártóval is tárgyalnak további beszerzésekről, a hét végén Japánból érkezik egy újabb egymilliós szállítmány, és ahogy megszületnek a további megállapodások, azokról is azonnal tájékoztatnak – fűzte hozzá a politikus.

Szijjártó Péter – aki maga is koronavírusos – a videóban elmondta, hogy hetedik napja van karanténban, „a tünetek egyelőre nem engednek”, úgy érzi magát, mint egy influenzabeteg, de reméli, hogy ennél rosszabb már nem lesz az állapota.

szijjártó péter

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.