BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Este újabb szigorításokat jelent be a kormányfő

Az operatív törzs javaslatokat tett a kormánynak, amelynek keddi ülése után, a kora esti órákban Orbán Viktor bejelentést tesz az újabb döntésekről – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

Az operatív törzs javaslatait jelenleg tárgyalja a kormány, az újabb járványügyi döntésekről a kora esti órákban számol be a miniszterelnök – mondta Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

Az Infostart szemléje szerint a törzs napi tájékoztatóján az is kiderült, hogy

a magyar települések nyolcvan százaléka már érintett, és a hazai szennyvízminták alapján a koronavírus-fertőzés további terjedését prognosztizálják.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A rendőrség határozottabban lép fel a védelmi szabályok megsértői ellen – hangsúlyozta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Gál Kristóf közölte:

a szigorúbb maszkviselési szabályok megszegése miatt hétfőn 83 esetben intézkedtek a rendőrök üzletekben és más zárt helyeken.

Tizennyolc esetben figyelmeztettek, 26 helyszíni bírságot szabtak ki, 39 embert pedig feljelentettek a rendőrök, akik továbbra is ellenőrzik a tömegközlekedési eszközökön is a maszkviselés szabályait.

Összesen 3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.