BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Március elején talán elindulhat a tömeges oltás

A Szputnyik V vakcinával a krónikus betegeket egyelőre nem oltják, mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Magyarországon egyelőre továbbra is kevés az koronavírus elleni védőoltás, mondta György István, az oltási munkacsoport vezetője, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Az eheti oltási tervvel kapcsolatban elmondta, hogy még zajlik a legidősebbek oltása,

az elmúlt napokban 35 299 idős embert oltottak be a háziorvosoknál és az oltási pontokon.

A háziorvosok a héten Pfizer/BioNtech vakcinával és Moderna vakcinával olthatnak. A kórházi oltópontokon pedig a Szputnyik V vakcinát fogják használni. A megyei oltópontokon pedig a krónikus betegségben nem szenvedőket fogják oltani. A szombaton érkezett Astrazeneca szállítmánnyal pedig a 60 év alatti krónikus betegek oltása is elkezdődhet. Hozzátette: a háziorvosok megkapják az oltóanyag dokumentációját is.

Fotó: Balogh Zoltán

A Magyarországon engedélyezett vakcinák biztonságosak és alkalmasak az immunizációra. Ahogy a vakcinák rendelkezésre állanak úgy szervezik majd az oltásokat az oltópontokon. Az oltóhelyek száma az ütemezett oltási szakaszban több mint ötezer, a tömeges oltási szakaszban pedig több mint hétezer lesz.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ úgy döntött, hogy az orosz Szputnyik V vakcinát egyelőre a krónikus betegeknél nem használják

– mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos. A Világgazdaság kérdésére válaszolva elmondta a lakosság tömeges oltása, reményeik szerint március elején elindulhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.