BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: A járvány legnehezebb két hete előtt állunk

A miniszterelnök járványmatematikusokkal egyeztetett, hogy átlássák az járvány milyen trendeket fog követni.

Orbán Viktor miniszterelnök járványmatematikusokkal egyeztetett, hogy átlássák a járvány milyen trendeket fog követni az elkövetkező hetekben és hónapokban. A szakértők szerint az előttünk álló két hét az egész járvány legnehezebb időszaka lesz – derül ki a miniszterelnök Facebookra feltöltött videójából.

Csupa rossz hírem van, az újfajta mutációk megjelenése miatt az egész járvány legnehezebb két hete áll előttünk

– mondta a kormányfő.

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Az újfajta variánsok megjelenése miatt a fertőzések száma erősen növekedni fog várhatóan, és ezzel olyan terhelést ró majd az egészségügyre, ami eddig nem volt.

Minden orvosra, minden ápolónőre és minden lélegeztetőgépre szükségünk lesz

–- mondta a miniszterelnök.

Versenyt futunk az idővel, ha sokan regisztrálnak és sokan oltják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül. Viszont ha kevesen oltják be magukat, akkor ez a nagy nyomást jelentő időszak elnyúlhat – mondta.

A kormányinfón Gulyás Gergely bejelentése alapján a kormány meghosszabbította a vonatkozó járványügyi korlátozásokat március közepéig.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.