BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarországra jönnének az osztrákok a Szputnyik V-vakcináért

Facebook-poszttal tántorítaná el az úttól a bécsi nagykövetség azokat az osztrák állampolgárokat, akik Magyarországra jönnének az orosz vakcináért.

Több osztrák állampolgár is Magyarországra utazna beoltatni magát az orosz Szputnyik-V elnevezésű vakcina elérhetősége miatt – vette észre az Index.

https://www.facebook.com/HunEmbassy.Becs/photos/a.639230989613292/1577012692501779/?type=3

Az ügyben már Magyarország Bécsi Nagykövetsége is lépett, akik egy Facebook-poszttal tántorítanák el az országba érkező oltani vágyókat.

Mint az a bejegyzésből kiderült,

Magyarországon csak a magyar társadalombiztosítással rendelkezők kaphatnak koronavírus elleni oltást, a jogi körülmények és az oltási stratégia pedig nem teszi lehetővé, hogy másokat is beoltsanak.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Az uniós beszerzésből 5 gyártótól vár Magyarország 24 millió adag vakcinát: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac, ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást. A nyugati vakcinákon túl 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is lekötött a magyar kormány. A kínai Sinopharm oltóanyagból eddig 550 ezer adag vakcina érkezett, amellyel jelenleg is zajlik a regisztrált idősek oltása a háziorvosoknál. Az orosz vakcinát eddig a regisztrált 60 év felettiek oltására használták fel a megyei kórházak oltópontjain.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.