BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: együttműködünk Izraellel a járvány elleni küzdelemben

A magyar kormány kiszélesíti a tavaly beindított együttműködést egy izraeli vállalattal, így a jövőben már koronavírusteszteket is fognak gyártani itthon.

Izrael a koronavírus-járvány elleni küzdelem világbajnoka, követendő példa

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután Benjamin Netanjahu izraeli és Andrej Babis cseh kormányfővel tárgyalt Jeruzsálemben.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfői csúcstalálkozón megállapodtak arról, hogy a három ország izraeli iránymutatással együttműködik az oltóanyag-fejlesztésben, de a vakcinaútlevél alkalmazásában is közös álláspontot alakítanak ki. Eldőlt az is, hogy a magyar kormány kiszélesíti a tavaly beindított együttműködést egy izraeli vállalattal, így a jövőben már koronavírusteszteket is fognak gyártani Magyarországon.

Andrej Babis közölte: a csehek egy Covid-gyógyszer kifejlesztésének utolsó fázisánál tartanak, amire újabb mérföldkőként tekintenek a járvány elleni küzdelemben. Mielőtt Jeruzsálembe utazott volna, Orbán Viktor még Budapesten kijelentette: ha a csütörtökön érkezett 450 ezer adag vakcinát a következő napokban sikerül beadni az embereknek, akkor Magyarország az átoltottságot tekintve továbbra is éllovas marad Európában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.