BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: amíg nincs minden regisztrált 65 év fölötti beoltva, addig nem tudunk kinyitni

A kormány már a nyitáson dolgozik. Egy hónapon belül jöhet a részletes terv.

Addig nem tudunk nyitni, amíg nincs beoltva minden 65 év feletti állampolgár, aki ezt kéri

– mondta a Facebookra feltöltött videóban Orbán Viktor.

Egy hónapig a kormány a nyitáson dolgozik, de közben össze kell gyűjteni a gondolatokat, arról, hogy mit is jelent a nyitás a gyakorlatban azon kívül, hogy lehet menni dolgozni, és a gyermekeket be lehet adni az iskolába

– mondta a miniszterelnök.

https://www.facebook.com/watch/?v=187473332927831

A kormányfő egyeztetést kezdeményezett a járvány utáni hétköznapok újraindításáról.

Orbán Viktor arra kérte Nagy Annát, az Egyszülős Központ kuratóriumi elnökét, Kardosné Gyurkó Katalint, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökét, Skrabski Fruzsinát, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnökét, Fűrész Tündét, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnökét, hogy gyűjtsék össze, és dolgozzák ki a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy mit kell másként csinálni, mint ahogy szokták a poszt-Covid-időszakában.

Fotó: MTI/Fischer Zoltán

Magyarországon már 1 636 436 fő a beoltottak száma, ebből 481 820 fő a második oltását is megkapta. Kedden 5481 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 586 123 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.