BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Törökország is betárazott magának Szputnyikból

Törökország a napokban kötött megállapodást 50 millió adag Szputnyik V vásárlásáról.

Törökország engedélyezte és be is vásárolt magának több tízmillió ember oltására elegendő orosz vakcinát.

A török gyógyszerfelügyeleti hatóság engedélyezte a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina vészhelyzeti alkalmazását – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter pénteken a Twitter-fiókján.

Törökország a napokban kötött megállapodást 50 millió adag Szputnyik V vásárlásáról.

Az egyezmény értelmében Oroszország fél éven belül a teljes rendelést leszállítja, a készítmény első részlete pedig májusban érkezik a kis-ázsiai országba.

A Szputnyik V beszerzése mellett a török Viscoran gyógyszercég a hét elején az oltóanyag gyártásáról is szerződést írt alá az Orosz Közvetlen Beruházási Alappal (RFPI). A tervek szerint az elkövetkező hónapokban több török üzemben megkezdik az orosz készítmény gyártását.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) April 30, 2021

Törökországban jelenleg a Sinovac, valamint a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával végzik a lakosság immunizálását. A kétdózisú oltóanyagok első adagját eddig 13 millió 709 ezer, míg a másodikat 9 millió 102 ezer embernek adták be a 83,6 millió lakosból.

Pár napja már Németország is bespájzolt magának az orosz oltóanyagból, ők 30 millió dózist, vagyis 15 millió ember oltására elegendő vakcinát vásároltak.

Mexikó is bekapcsolódna a Szputnyik V gyártásába

Mexikó belföldön fogja előállítani a koronavírus elleni orosz Szputnyik V oltóanyagot – közölte a Reuters.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.