BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szentélyt emeltek a koronavírus ellen egy faluban

Szombat éjjel ismeretlenek lerombolták az építményt.

Szentélyt emeltek a koronavírus ellen egy indiai faluban egy maszkos istennő ábrázolásával abban reménykedve, hogy az isteni segítség megbünteti a halálos kórokozót – adta hírül a Reuters hírügynökség.

A szentély, amelyet pénteken avattak fel, Suklapur faluban, India északi részén készült. A helyiek virágokat, szenteltvizet helyeztek a sárga falrész tövébe, és buzgón imádkoztak előtte.

A szentély azonban rövid életű volt: szombat éjjel ismeretlenek lerombolták az építményt.

https://www.youtube.com/watch?v=DEyD8PTb250

Indiában eddig 370 ezren haltak meg a járvány miatt, amely enyhülni látszik. Hétfőre 70 ezerre csökkent a napi új fertőzések száma, amely pár hete többször meghaladta a 400 ezret is.

Fotó: Mayank Makhija / NurPhoto / NurPhoto / AFP

Az országban február elején induló második hullám az új esetek számát tekintve május elejére érte el a csúcsát, ám a hatóságok harmadik hullám kialakulásától is tartanak. Ezt csak nagyszabású oltási kampány előzhetné meg, amire akár lehet is esély, hiszen Indiába 2 milliárd vakcina érkezik 2021 decemberéig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.