BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emberi maradványokat találtak azon a gépen, amelyen több százan hagyták el Afganisztánt

A nyugati országok megkezdték az evakuálást Afganisztánból, a gépekre helyiek ezrei próbáltak meg feljutni, a káosznak pedig halálos áldozatai is vannak.

 

Az USA Today híre szerint az amerikai légierő vizsgálja a C–17-es teherszállító repülőgéppel történt eseményeket. 

A gépen, amelyet hétfőn pánikba esett afgánok százai leptek el, emberi maradványokat találtak.

Fotó: Justin Tallis / AFP

 A maradványokat a futóműnél fedezték fel, miután a repülő landolt Katarban

– közölte közleményében Ann Stefanek, az amerikai légierő szóvivője.

A nyomozócsoport a felszállás után a repülőgépről lezuhant emberekről készült videók és a közösségi médiában megjelent bejegyzések kapcsán is vizsgálódik.

A gép a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőtéren szállt le a civilek evakuálásához szükséges felszereléssel. Azonban mielőtt kirakodhatták volna, a tálib hatalomátvétel után az országból menekülni igyekvő afgán civilek százai vették körül a gépet és kapaszkodtak a törzsébe. 

Stefanek tájékoztatása szerint a teherszállító személyzete a gyorsan romló biztonsági helyzet miatt határozott a felszállásról. 

Az emberi maradványokat a katari Al Udeid légibázison történt landolást követően fedezték fel. A gépet lefoglalták, hogy összegyűjtsék a bizonyítékokat, és megvizsgálják a géppel történteket.
Az amerikai légierő együttérzését fejezte ki az elhunytak családjainak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.