BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bidenék nem akarják megölni Putyint

Egy republikánus képviselő szerint viszont ez volna az egyetlen lehetőség a háború befejezésére.

A Fehér Ház nem támogatja az oroszországi rendszerváltást – közölte a Reuters beszámolója szerint Joe Biden elnök szóvivője pénteken, miután egy amerikai szenátor azt szorgalmazta, hogy az oroszok kövessenek el merényletet Vlagyimir Putyin elnök ellen.

Fotó: AFP

Nem támogatjuk egy idegen ország vezetőjének megölését, ahogy a rendszerváltást sem. Az Egyesült Államok politikája nem ez

– mondta újságíróknak Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője.

Lindsey Graham amerikai szenátor, dél-karolinai republikánus képviselő szerint az egyetlen megoldás a háború lezárására, „ha valaki kinyírja ezt a fickót” (Putyint).

Szerinte az az „oroszországi Brutus”, aki hajlandó volna erre, nemcsak a hazájának, de világnak is hatalmas szolgálatot tenne.

Graham Twitter-bejegyzéseit Anatolij Antonov, Oroszország washingtoni nagykövete elfogadhatatlannak és felháborítónak minősítette. A szenátor szavaira a Kreml szóvivőjét is reagált. Dmitrij Peszkov kifejtette: „természetesen ezekben a napokban nem mindenkinek sikerül megőriznie higgadtságát, sőt, azt mondanám, a józan eszét”. Peszkov egyben nemzeti egységre szólította fel az oroszokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.