A magyar, a székely, a német, a román, a szlovák és az olasz konyha ízei lesznek kóstolhatók a Gyula és Békéscsaba közös szervezésében megrendezett gasztrosétán,
amely a történelmi városrészeken vezet végig, finom falatok kíséretében. A tematikus túrán két tavaszi hétvégén: húsvétkor és pünkösdkor lehet részt venni. A street foodtól a fine diningig, közel húsz helyszínen lehet majd csemegézni a standokon és az éttermekben.
A békési hungarikumok: a gyulai és a csabai kolbász; a pálinka- és sörfőzdék, illetve a méz kiemelt szerepet kapnak a kínálatban
– juttatta el a VG-nek küldött közleményében a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.
A gasztronómiai mellett kulturális programokkal is készülnek. A Hungarikumteraszon helyi és környékbeli zenészek lépnek majd fel.
Azt est fénypontja szó szerint a gyertyafényes tárlatvezetés a Gyulai várban,
amely az egykori Magyar Királyság egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki téglavára, évszázadokkal visszarepít az időben, és átadja annak a hangulatát, ahogyan a korabeli emberek éltek. A várbejárást az uralkodók asztalánál fenséges lakoma követi gyulai ízekből.
Aki szeretné lemozogni a menüt, április 16-án, szombaton egy különleges élmény-kerékpározáson vehet részt. A tekerés a város főbb gasztronómiai látnivalóit érintve a két Körös összefolyásának megtekintését is felöleli.
Tavaly a nyári szezon volt a legforgalmasabb a városban, június és augusztus között 210 ezer vendégéjszakát regisztráltak, amely mindössze 13 százalékkal marad el a 2019-es rekordévtől, viszont hatalmas előrelépés a 2020-as, 165 ezres látogatottsághoz képest az év azonos időszakában.
A teljes program itt érhető el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.