BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A katasztrófák nyara jön Amerikában

A hőség és a hurrikán is megkeseríti az amerikaiak életét.

Extrém hőség, erdőtüzek, aszály és hurrikánok keseríthetik meg az amerikaiak nyarát

– írja az Axios . A tudósok szerint a vakáció helyett veszélyszezonról lehet majd beszélni. A klímaváltozás következményeit az egész Egyesült Államokban viselni fogják.

Az Új-Mexikó és Colorado államban áprilisban történt, emberáldozatokat is követelő, pusztító erdőtűz után Kaliforniában és Texasban is számítanak természeti katasztrófára. Idén újabb hőségrekordok dőlhetnek, akár a szokásosnál 15 fokkal is melegebb lehet, mint Spanyolországban, de Indiában is Pakisztánban is olyan forróságban töltik az emberek a nyarukat, mintha egy katlanban lennének. 

A US national flag waves among debris of a destroyed home in Dawson Springs, Kentucky, on December 14, 2021, four days after tornadoes hit the area. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Fotó: CHANDAN KHANNA / AFP

A levegő minősége is sokat romlott.

Visszatérhetnek a viharok és a hurrikánok. Az ENSZ meteorológiával foglalkozó részlege 1,5 milliárd dolláros büdzsét különített el a katasztrófák megelőzését szolgáló előrejelző technológiákra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.