BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fokozódik az ukrán nyomás Herszonnál, Harkivot lőtték az oroszok

Jelentős csapást mértek az ukrán légierő gépei az orosz egységekre délen, keleten viszont az oroszok lőttek ki rakétákat.

Egyre sűrűbbé válnak az ukrán támadások a déli Herszon városa körül, amelynek visszafoglalására immár hetek óta készül Kijev. Az éjjel öt légitámadást indítottak az oroszok állások ellen és sikerült jelentős csapást mérniük az ellenségre – legalábbis az ukrán vezetés tájékoztatása szerint. A városba vezető hidat a napokban többször is lőtték az ukránok, megnehezítve az oroszok utánpótlását. A folyamatos tüzérségi támadás is azt jelzi, hogy hamarosan megindulhat a város ostroma. 

Szétlőtték Herszon hídját az ukránok, csapdába eshetnek az orosz katonák

Az éjjel az ukránok HIMARS rakétákkal támadták az Antonovszkij hidat, hamarosan indulhat az ellentámadás.

A Guardian ukrán forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az ukránoknak sikerült elfoglalniuk néhány újabb falut a várostól északra. A brit védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az ukránok helyzeti előnyhöz jutottak a régióban és sikerülhet bekeríteniük több ezer orosz katonát, akik a várost védik. 

TOPSHOT - A Ukrainien man drives past a burning house hit by a shell in the outskirts of Bakhmut, Eastern Ukraine, on July 27, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by BULENT KILIC / AFP)
Fotó: Bulent Kilic / AFP

Közben ugyanakkor keleten inkább az oroszok aktívabbak: éjjel ismét rakétákkal lőtték Ukrajna második legnagyobb városát, Harkivot. A város polgármestere szerint egy kétemeletes épületben és egy oktatási intézményben keletkezett kár. Sérültekről nem érkezett jelentés. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.