BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Eu,Flags,Waving,In,Front,Of,European,Parliament,Building.,Brussels, EU flags waving in front of European Parliament building. Brussels, Belgium

Brüsszeli korrupciós botrány: Orbán Viktor pénzkötegeket és pénzes táskát posztolt

A magyar miniszterelnök előző Twitter-bejegyzését, amely az Európai Parlamentet nevettette ki, ezrek osztották meg a Twitteren. Rákapott az ízére, megint posztolt a brüsszeli botrányról.

Miután előző bejegyzése a brüsszeli korrupciós botrányról hatalmasat futott a Twitteren, ismét posztolt a magyar miniszterelnök a témáról.

European,Union,Flag,Against,Parliament,In,Brussels,,Belgium
Fotó: Shutterstock

Az újabb bejegyzés egy átvétel: a belga szövetségi rendőrség a délelőtti órákban posztolt fotókat az európai parlamenti megvesztegetések kivizsgálása során lefoglalt pénzkötegekről.

A poszt felirata: A Szövetségi Ügyészi Iroda kezdeményezésére az Európai Parlamentben aktív személyek ellen korrupció gyanújában indult üggyel kapcsolatban a szövetségi rendőrség „majdnem másfél millió eurót foglalt le a brüsszeli régióban végrehajtott kutatások során”.

Orbán Viktor ennyi megjegyzést fűzött hozzá: 

Így néz ki a jogállamiság Brüsszelben.

Ismeretes, a magyar kormánynak a hazai választások utáni napoktól meg kellett küzdenie azért, hogy hozzájuthasson a helyreállítási alapból minden uniós tagnak járó támogatás Budapestre eső részéhez, mert a kifizetésekhez az Európai Bizottság – a korrupciós vádakat hangoztató Európai Parlament nyomására – újabb és újabb feltételeket támaszt az úgynevezett jogállamisági eljárás keretében.

Könnyen lehet, hogy a belga rendőrség posztja népszerűségre tesz szert a magyar miniszterelnök megosztása nyomán. Tíz óra alatt mindössze ötszázan osztották meg, miközben Orbán Viktor első posztját a korrupciós botrányról, egy mémet 4500-an adtak tovább, és ezzel lekörözte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke valamennyi posztját a csütörtöki uniós csúcshoz vezető hetekben.

Brüsszeli korrupciós botrány: Marokkóba is vezetnek gyanús szálak

Kataron kívül Marokkó is támogatást vásárolhatott Brüsszelben, ezért a Marokkóval kapcsolatban álló uniós szervezetek szigorúbb ellenőrzését sürgetik az Európai Unióban.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.