BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dollármilliókkal verhették át Usain Boltot

Vizsgálják a befektetési céget, ahol a pénzét tartotta.

Usain Bolt olimpiai sprintert sokkolta, hogy ügyvédje szerint 12 millió dollár hiányzik a kingstoni székhelyű Stocks and Securities Limited (SSL) befektetési cégnél vezetett számlájáról. Már csak körülbelül 12 ezer maradt a számláján – mondta ügyvédje, Linton P. Gordon. A számla Bolt nyugdíj- és élethosszig tartó megtakarításainak része volt.

VRC Oaks Club Luncheon
Fotó: Robert Cianflone / Getty Images

Boltot lesújtotta a hír, hiszen ezt a számlát a magánnyugdíj-megtakarításának részeként hozta létre

  mondta Gordon szerdán. 

Az SSL élére ideiglenes igazgatót állítottak a csalásról szóló hírek után – közölte a jamaicai Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága kedden. A szabálytalanságról szóló jelentések arra késztették a bizottságot, hogy fokozott felügyelet alá helyezze a bankot. Bolt ügyvédje azt mondta, hogy a szabályozó hatóságok eddig nem kommunikáltak vele vagy az ügyfelével – írta a Bloomberg

Amennyiben Bolt nyolc napon belül nem kapja vissza a pénzt, ügyvédje a Kingstoni Legfelsőbb Bíróság elé viszi az ügyet. 

A nyolcszoros olimpiai aranyérmes Usain Boltot a világ leggyorsabb emberének tartják, aki 100 és 200 méteren is világcsúcsot tart. 

Hétfőn Bolt egy beszédes idézetet tett közzé a Twitteren

Mi áll minden gonoszság hátterében? A PÉNZ.

– írta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.