BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Putyin félti az életét a volt nagykövet szerint, de őrzi a luxust, csak Szocsi lett messze

Putyin életmódját valójában befolyásolta a háború, hiszen biztonsági okok miatt korlátozni kellett a mozgását. Most inkább vonattal közlekedik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök aggódik saját biztonsága miatt, mivel az életstílusára is hatással van az orosz–ukrán háború – fogalmazott John Sullivan, az Egyesült Államok volt oroszországi nagykövete a CNN-nek. Erin Burnett műsorvezető megkérdezte Sullivant, hogy szerinte az orosz vezető életmódját befolyásolta-e eddig a háború, mivel

egy nemrég megjelent jelentés szerint Putyin a barátnőjével él egy Moszkván kívüli luxusbirtokon.

Fotó: AFP

A Newsweek cikke szerint Putyin fényűző életmódját egyesek megkérdőjelezik, tekintettel arra, hogy a nyugati világ a tavaly megindított Ukrajna elleni invázió kezdete óta súlyos szankciókat vezetett be Oroszország ellen. Sullivan elmondta, hogy Putyin életmódját valójában befolyásolta a háború, hiszen biztonsági okok miatt korlátozni kellett a mozgását. „Nem utazhat légi úton Délnyugat-Oroszországba, például Szocsiba, amely az egyik legkedveltebb úti cél (...) Most inkább vonattal közlekedik” – tette hozzá. 

A The Project nevű orosz oknyomozó hírportál a közelmúltban meg nem nevezett tisztviselőkre hivatkozva arról számolt be, hogy 

Putyin barátnőjével, az egykori olimpiai tornász Alina Kabajevával él egy villában a Valdai-tó partján, amely Moszkvától 400 kilométerre északnyugatra található. 

A WION News szerint az ingatlan több mint 1207 négyzetméter területet ölel fel. A helyszín közelében gyerekeket is észleltek. Putyin költséges életmódjáról a Proekt, egy független orosz médiacsoport is beszámolt, amely a közelmúltban fényképeket közölt a rezidencia pazar belső teréről, és közölte, hogy Putyin egy ciprusi céget használt fel luxuséletmódjának finanszírozására. 

Hős államférfi vagy háborús bűnös? – hetvenéves lett Vlagyimir Putyin

Barátságtalan leningrádi gyerekből vált a világ egyik leghatalmasabb politikusává, aki jelenleg is „sakkban tart” egy egész kontinenst. Egyetlen döntésével pedig az egész világot atomháborúba rángathatja.

Ha a rendszerben bárkihez jut pénz, az csak csúcson lévő szereplőkhöz kerülhet. Putyinnak bőven van belőle, és ezzel az orosz emberek is tisztában vannak

– mondta a volt nagykövet, aki 2020 és 2022 között szolgált. Sullivan hozzátette, hogy Putyinnak van egy fényűző palotája Szocsiban, és rámutatott, hogy az életstílusa nem lep meg senkit. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.