BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország és Brazília egyetért abban, hogy a jelenlegi világrend reformjára van szükség

Az orosz külügyminiszter szerint Moszkva és Brazília azonos állásponton van a világban jelenleg is zajló eseményekkel kapcsolatban. A két ország együtt akar dolgozni annak érdekében, hogy létrejöhessen egy igazságosabb, valóban demokratikus világrend.

Oroszország és Brazília szerint meg kell reformálni a globális pénzügyi intézményeket – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Mauro Vieira brazil külügyminiszterrel folytatott tárgyalásokat követően.

BRASILIA, BRASIL - APRIL 17: Russian Foreign Minister Sergey Lavrov (C) arrives at Itamaraty Palace to meet with his Brazilian counterpart Mauro Vieira (not seen) and Brazilian President Luiz Inacio Lula da Silva (not seen) in Brasilia, Brazil on April 17, 2023. Ton Molina / Anadolu Agency
Fotó: AFP

Új, igazságosabb világrendre van szükség. Reformok kellenek a globális kormányzati és pénzügyi intézményekbe, ahogy erről Lula de Silva elnök is többször beszélt az utóbbi időben

– mondta Lavrov. Hozzátette, hogy erre elsősorban azért van szükség, hogy a fejlődő országok végre valóban fejlődésnek indulhassanak – írta meg a TASZSZ orosz hírügynökség.

Lavrov arról is beszélt, hogy brazil kollégájával egyetértettek abban, hogy az Oroszország ellen bevezetett szankciók illegitimek és ártanak a nemzetközi közösség munkájának.

A célunk egy olyan világrend megalkotása, amely többpólusú lesz, és kivétel nélkül minden állam érdekeit tükrözni fogja majd

– jelentette ki Lavrov.

Szergej Lavrov az USA szomszédságában turnézik, Brazília az első állomás

A brazil fővárosban tárgyal az orosz és a brazil külügyminiszter. Szergej Lavrov latin-amerikai körutazáson vesz rész.

Mauro Vieira szerint a Moszkvát sújtó szankciók közvetve a fejlődő országokon csapódnak le, így hátráltatják a fejlődésüket.

A találkozón Lavrov hivatalosan meginvitálta Vieirát Oroszországba. Ennek nincs konkrét időpontja, az orosz diplomata biztosította kollégáját, hogy bármikor szívesen látják, amikor Vieira ideje engedi. Lavrov hozzátette, hogy a találkozó megerősítette a stratégiai együttműködést a két ország között.

Az orosz külügyminiszter Brazília után ellátogat Venezuelába, Nicaraguába és Kubába is. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.