BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napokig tanácskozik a kormány Sopronbánfalván – elkezdték

A maratoni kormányülésen az ukrajnai háború fejleményeiről és Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról is tárgyalhatnak.

„Sopronbánfalva. Háromnapos kihelyezett kormányülés” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. 

Korábban a Világgazdaság is beszámolt arról, hogy háromnapos kihelyezett kormányülés lesz a héten. 

Az előzetes tervek szerint a kormányfő beszámol majd a NATO-csúcson történtekről, a svéd NATO-csatlakozási folyamatról, valamint az ukrajnai háború értékeléséről is. 

Orbán Viktor kedd reggel utazott el a vilniusi NATO-csúcsra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel együtt. A lettországi találkozónak különös hangsúlyt ad, hogy Erdogan török elnök hétfőn este bejelentette: támogatja Svédország eddig blokkolt csatlakozását. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon korábban azt írta, hogy többnapos kormányülést tartanak Sopronbánfalván. „NATO-csúcs után újra itthon, a következő két nap kormányülés. Bonyolult és veszélyes nemzetközi helyzetben vagyunk, meg kell védenünk magunkat, a biztonságukat, a munkahelyeket és az értékeinket” – írta a Vilniusból hazatérő miniszter.

A kihelyezett kormányülés nem szokatlan a magyar kormány működésében, legutóbb februárban vonult el a kabinet a Győr-Moson-Sopron vármegyei Sopronbánfalvára, és tartott ott háromnapos kihelyezett kormányülést.

Délután a kormányfő közösségi oldalán rövid videó is megjelent a tanácskozásról.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő fotókat posztolt:

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.