BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leszállítottak a Wizz Air gépéről egy ukrán veteránt, a légitársaság vizsgálatot indított

A Tel Avivból induló gépről szedték le a lábát elveszítő korábbi katonát, aki a családjához akart utazni.

Leszállítottak a Tel Avivból Varsóba induló Wizz Air repülőgépről egy ukrán veterán katonát, aki nem tudott az eredetileg kijelölt ülésébe ülni műlába és mankói miatt. 

Wizz Air Airbus A321neo
Wizz Air Airbus A321NEO aircraft as seen taxiing and taking off, departing from Eindhoven EIN EHEH International Airport in the Netherlands. The new modern and advanced airplane has 239 seats in a new configuration, it is the NEO version New Engine Option of Airbus offering lower fuel consumption and CO2 emissions, having the registration HA-LVB and is powered by 2x PW jet engines. WizzAir is an ultra low-cost airline with head office in Budapest Hungary. The world passenger traffic declined during the coronavirus covid-19 pandemic with the industry struggling to survive. Eindhoven, Netherlands on November 8, 2020 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: NICOLAS ECONOMOU / AFP

A férfi kisebb vita után több mint másfél órát állt a gépen, ami miatt a járat nem tudott felszállni, majd később elesett, így végül leszállították a férfit. A NEXTA hírügynökség értesülései szerint a férfi a családjához utazott volna Varsóba. 

Az esetről a Twitter közösségi oldalra videókat is feltöltöttek, ezek kapcsán hívták fel a figyelmét a magyar tulajdonú fapados légitársaságnak, amely vasárnap délelőtt közölte, hogy nagyon sajnálják az esetet és vizsgálatot indítottak az ügyben, ami jelenleg is tart. 

A kommentekben egyébként többen is a fapados légitársaság bojkottjára szólítottak fel. 

Frissítés:

A Wizz Air vasárnap este közleményt adott ki, amelyben tisztázták, miért voltak kénytelenek leszállítani a férfit a járatról. Az okokról ebben a cikkben olvashat

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.