BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Orosz-ukrán háború 564. nap - friss hírek

Összefoglaló:

Oroszország vasárnap kora reggel 33 drónnal támadta Kijevet és környékét, ebből 26-ot semmisített meg az ukrán légvédelem kijevi tisztviselők szerint. Ruszlan Kravcsenko, Kijev régió kormányzója a közösségi médiában azt írta, hogy az éjszakai csapások következtében egy meg nem nevezett infrastrukturális létesítmény és nyolc ház sérült meg.

A dtónok egyre fontosabb szerepet játszanak a háborúkban.
Fotó: AFP

A lezuhant drónok törmelékei öt különböző kerületre hullottak – közölte Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko. Hozzátette: a támadásokban egy ember sérült meg. A helyi lakosok legalább 10 robbanást hallottak éjszaka az ukrán fővárosban a Reuters szerint. Ukrajna is drónokkal támadta a Krímet, azonban az orosz légvédelem megsemmisítette mind a 8 eszközt.

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, a román védelmi minisztérium tegnap közölte: olyan drón darabjait találták meg, amilyeneket az orosz hadsereg használ. Klaus Iohannis államfő felhívta a NATO főtitkárát. A tárca ismét elítélte Oroszország által a civil létesítmények ellen intézett támadásokat.

Elon Musk a Starlink letiltásával akadályozott meg egy ukrán támadást a szevasztopoli orosz haditengerészeti támaszpont ellen

Musk titokban megparancsolta mérnökeinek, hogy kapcsolják ki a Starlink műholdas kommunikációs hálózatot a Krím partjainál, hogy meghiúsítsák az orosz haditengerészet elleni ukrán támadást Szevasztopolban. Az információkat Elon Musk életrajzi könyve tartalmazza, amelyet Walter Isaacson amerikai újságíró írt a milliárdos közreműködésével.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.