BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az izraeli háború 30. napja – Izrael kiadta az ukázt: hat órájuk van a Gázai övezetben élő civileknek a menekülésre

Az izraeli hadsereg vasárnapra időkeretet szabott meg a Gázai övezetben élő civileknek a tengerparti régió déli részére való meneküléshez. Helyi idő szerint 10 és 14 óra között engedélyeznék a forgalmat egy kijelölt útvonalon.

Az izraeli hadsereg vasárnapra időkeretet szabott meg a Gázai övezetben élő civileknek a tengerparti régió déli részére való meneküléshez. Helyi idő szerint 10 és 14 óra között (közép-európai idő szerint 9 és 13 óra között) engedélyeznék a forgalmat egy kijelölt útvonalon – írta az izraeli sereg szóvivője az X platformon (korábban Twitter).

Palestinians search through the rubble of a collapsed building searching for survivors and victims following the Israeli bombardment of Khan Yunis in the southern Gaza Strip on November 4 , 2023, amid the ongoing battles between Israel and the Palestinian group Hamas. Thousands of civilians, both Palestinians and Israelis, have died since October 7, 2023, after Palestinian Hamas militants based in the Gaza Strip entered southern Israel in an unprecedented attack triggering a war declared by Israel on Hamas with retaliatory bombings on Gaza. (Photo by MAHMUD HAMS / AFP)
Fotó: Mahmud Hams / AFP

Az izraeliek egy térképet is közzétettek a kijelölt útvonalról. A szóvivő felszólította az embereket, hogy saját biztonságuk érdekében használják ki az alkalmat és induljanak dél felé.

Izrael a múlt hét végén terjesztette ki szárazföldi hadműveletét a Gázai övezetben, felszólítva a lezárt tengerparti sáv északi részén élőket, hogy húzódjanak délebbre. 

A sűrűn lakott Gázai övezet 2,2 millió lakosából az izraeliek szerint legalább 700 ezren tettek eleget a felszólításnak, az ENSZ pedig mintegy 1,4 millió emberről számolt be.

Az izraeli hadsereg a polgári lakosság számára kijelölt déli területeken is intéz célzott támadásokat, légi csapásokat a Hamász ellen, közleményében hangsúlyozva, hogy a terület ugyan „nem biztonságos övezet, de még így is biztonságosabb, mint bármely más hely Gázában”.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.