BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 84. napja – A tízezernyi elhunyt gyermek miatt tiltakoztak palesztinpárti tüntetők New Yorkban

Pro-Palestinian protesters swarm Zuccotti Park, World Trade Center and Wall Street in New York City
Összefoglaló:

Több száz demonstráló jelent meg zászlókkal az egykori World Trade Center helyén az Árasszuk el New York városát Palesztináért címmel meghirdetett esemény keretében.

Pro-Palestinian protesters swarm Zuccotti Park, World Trade Center and Wall Street in New York City
A háború gyermekáldozataira hívták fel a figyelmet a tüntetők.
Fotó: Anadolu via AFP

A tüntetők az Izrael és a Hamász közötti háború végét, a palesztinok jogainak kiterjesztését követelték azon a helyen, ahol a World Trade Center korábbi felhőkarcolói 2001. szeptember 11-én merényletek következtében omlottak össze.

Palesztinpárti demonstrálók szerdán lezárták a New York-i John Fitzgerald Kennedy-repülőtérre vezető autóutat, valamint a Los Angeles nemzetközi repülőterére való bejutást is élőlánccal akadályozták. Az aktivisták a hatóságok kiérkezéséig akasztották meg az autóforgalmat, több utast arra kényszerítve, hogy gyalog induljon el a terminálok felé.

A tüntetők közül a rendőrök több mint hatvan embert tartóztattak le a két amerikai nagyvárosban szerdán.

New Yorkban karácsonykor is többeket őrizetbe vettek azok közül, akik a palesztinok mellett és Izrael ellen tüntettek az ünneplő tömegben, majd dulakodásban vettek részt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.