BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ukrán külügyminiszter most találkozik először Szijjártó Péterrel az orosz-ukrán háború kitörése óta

Az ukrán külügyminiszter arról biztosította a sajtót, hogy a párbeszéd nem fog megszakadni Magyarország és Ukrajna között.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter először fog találkozni Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági miniszterrel, mióta Oroszország megkezdte különleges katonai hadműveletét Ukrajna területén – írja a The Kyiv Independent.

Joint briefing of Ukrainian and Dutch FMs in Kyiv
Fotó: Kirill Chubotin / AFP

„Ma találkozom Magyarország külügyminiszterével. Ez lesz az első személyes találkozónk a teljes körű invázió kezdete óta” – mondta Kuleba a brüsszeli uniós külügyminiszteri találkozó előtt.

Azt hiszem, ez a tény önmagáért beszél: folytatjuk a párbeszédet Magyarországgal

– nyilatkozta Kuleba. 

Budapest és Kijev viszonya meglehetősen egyre feszültebb, mivel Orbán Viktor nem támogatja Ukrajna csatlakozását. Magyarország miniszterelnöke szerint az e heti, brüsszeli EU-csúcstól mindenki az ukrán csatlakozási tárgyalások elindítását várja, ám szerinte ezek a várakozások alaptalanok a jelenlegi politikai és technikai előkészületek tükrében.

Szijjártó Péter azt nyilatkozta a brüsszeli uniós csúccsal kapcsolatban, hogy Magyarország továbbra sem enged semmilyen nyomásgyakorlásnak és hogy az európai és nemzeti érdekek mentén hozza meg döntéseit.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.