BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eső és jégeső is belerondíthat a hétvégi programunkba

Pénteken 21 és 29 fok között változik a hőmérséklet. Kellemes idő lesz hétvégén is, de helyenként lehet eső.

Pénteken a napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délnyugat felől több hullámban érkezhetnek zivatarok. Estétől egy kiterjedtebb zivatarrendszer kialakulására is esély van, amelynek útját felhőszakadás, jégeső kísérheti viharos kifutószéllel – írta meg a Köpönyeg előrejelzése. 21 és 29 fok között változik a hőmérséklet.

20230819 BudapestNyári esőfotó: Ladóczki Balázs (LB)Origo
Kellemes idő lesz, de lehet eső is / Fotó: Ladóczki Balázs / Mediaworks

Szombaton a sok napsütés mellett az ország északnyugati, északi felén növekszik meg gyakran a gomolyfelhőzet, és itt többfelé várható zápor, zivatar. Délen csak néhol alakul ki csapadék. A nyugati, északnyugati szél megélénkül. 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap többórás napsütésre számíthatunk némi gomolyfelhővel. Kicsi az esély záporra. Élénk lesz az északnyugati szél. 26–27 fok köré melegszik a levegő.

Hétfőn gyakran erősen gomolyfelhős az ég. Eleinte csak elszórtan, majd délutántól délnyugat felől sokfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is lehet. A csúcsérték 26 fok körül várható.

Kedden marad a gomolyfelhős időjárás, és még több helyen törhet ki zivatar. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 22 fok köré csökken a hőmérséklet.

Szerdán sok napsütésre van kilátás, már csak néhol fordul elő gyenge zápor. 25 fok körüli kellemes idő valószínű.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.