BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Donald Trump elnöki tanácsadónak teheti meg Elon Muskot, ha ősszel újra megválasztják az Egyesült Államok élére.

Két dudás egy csárdában? Musk Donald Trump tanácsadója lehet

Donald Trump minél több embert akar meggyőzni annak érdekében, hogy novemberben újra az Egyesült Államok elnökévé válasszák. A választások közeledtével pedig egyre bensőségesebb a viszonya Elon Muskkal, akivel két éve még cicaharcot vívott, mára pedig azt fontolgatja, hogy elnöki tanácsadóvá teszi.

Donald Trump szívesen látná tanácsadói körében Elon Muskot – lebbentette meg a hírt a The Wall Street Journal. Az információk szerint a republikánus politikus mindenképpen szeretne formális szerepet adni a multimilliárdosnak határbiztonsági és gazdaságpolitikai témákban, amelyekben Musk már többször véleményt mondott. Ám nem volt ez mindig így.

Donald Trump elnöki tanácsadónak teheti meg Elon Muskot, ha ősszel újra megválasztják az Egyesült Államok élére.
Donald Trump elnöki tanácsadónak teheti meg Elon Muskot, ha ősszel újra megválasztják az Egyesült Államok élére / Fotó: AFP

A két milliárdos kapcsolata kifordult a sarkából az elmúlt időszakban: míg két éve megjegyzéseket tettek egymásra a nyilvánosság előtt, addig tavasszal már többször találkoztak, és folytattak eszmecserét telefonon bevándorlásról, technológiáról és tudományról. Márciusban pedig a Tesla, a SpaceX és mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalkozás tulajdonosa arról adott tanácsot Trumpnak, hogy hogyan lehetne megakadályozni a választási csalásokat.

Elon Musk, a politikai szélkakas 

A milliárdos dolgozott már a Fehér Ház üzleti tanácsadó csoportjában Trump elnöksége idején. Abból 2017-ben lépett ki, azután, hogy a Trump úgy döntött, kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből. Később azonban Joe Biden elnökségét kezdte el kritizálni, és többször kifejezte aggodalmát az ország iránya miatt. Legutóbbi pálfordulásra két éve történt. Akkor a Demokrata Pártot a megosztottság és a gyűlölet pártjának nevezte, és kijelentette, hogy többé nem támogatja. Ám még utána sem Donald Trumpra, hanem más republikánusra esett a választása.

Donald Trump Elon Muskkal találkozott, támogatókat keres a korábbi elnök

Donald Trump egyelőre jóval kevesebb pénzből gazdálkodhat, mint Joe Biden, ami a korábbi elnököt hátrányos helyzetbe hozza. Trump emiatt igyekszik minél több tehetős üzletembert meggyőzni, köztük Elon Muskot is.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.