BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrupció miatt letartóztatták a Kreml egyik fontos emberét

Letartóztatták korrupció miatt az orosz védelmi minisztérium személyzeti főnökét. Kuznyecovnál a házkutatások során több mint 100 millió rubelt találtak.

Különösen nagy értékű vesztegetés elfogadása miatt büntetőeljárást indított az orosz Nyomozó Bizottság Jurij Kuznyecov altábornagy, a védelmi minisztérium személyzeti főosztályának vezetője ellen, és egy katonai bíróság kedden elrendelte a tábornok előzetes letartóztatását. 

Russian ruble
Fotó: DPA / Picture-Alliance

„Jurij Vasziljevics Kuznyecovot az oroszországi büntető törvénykönyv 290. cikkének 6. része szerinti bűncselekmény elkövetésével vádolják” – közölték az orosz RIA hírügynökséggel. A nyomozás szerint 2021–2023-ban a tábornok kenőpénzt kapott vállalkozóktól „bizonyos lépések elvégzéséért cserébe”. Ebben az időszakban az orosz fegyveres erők vezérkarának nyolcadik igazgatóságát vezette. 

Kuznyecovnál a házkutatások során több mint 100 millió rubelt találtak különböző pénznemekben, aranyérméket, gyűjthető órákat és luxuscikkeket.

A Kommerszant című lap értesülése szerint a pénzt pozíciókba való kinevezésekért juttatták el neki. A nyolcadik igazgatóság tulajdonképpen technikai információbiztonsággal foglalkozik. Kuznyecov 2010 óta vezette ezt az egységet, 2023 májusában a Honvédelmi Minisztérium személyzeti osztályát irányította.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.