BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem udvariasságból köszönnek a légiutas-kísérők felszálláskor – kiderült a valódi indok

A Wizz Air egyik légiutas-kísérője elárulta, miért köszöntik a gépen az utasokat. Többek között így ki tudják szűrni, ki az, aki pánikol, ittas vagy éppen segíteni tud, ha baj van.

Az első dolog, amit egy repülőgépre felszállva tapasztalunk, hogy a legénység kedvesen mosolyogva köszönt a fedélzeten. Most kiderült, hogy mindezt nem udvariasságból teszik a légiutas-kísérők: fontos okuk van rá – írta a Daily Mail.

Egy légiutas-kísérő felfedte a titkos okot, amiért a légiutas-kísérők köszöntik az ügyfeleket, amikor repülőre szállnak. Az osztrák Rania a Wizz Air magyar légitársaság stewardesse, a brit lap vele beszélgetett. A légiutas-kísérő  elmondta, hogy a gép legénységét azért kérik arra, köszönjenek minden utasnak, hogy felmérhessék, alkalmas-e a repülésre.

A beteg vagy részeg repülés egészségügyi kockázatot jelent, mert fennakadásokat okozhat, és kihat a fedélzeten tartózkodók biztonságára. 

Nemcsak udvariasságból köszönünk, hanem azért is, mert figyelnünk kell arra, hogy nem túl részeg-e valaki – mondta Rania, aki a közösségi oldalán beszámol az utazásairól, illetve a Wizz Airben végzett munkáról.

Rania hozzátette, azt is kiszűrik, hogy ki tudna segíteni, ha vészhelyzet van. 

A személyzet tagjait kiképezték arra, hogy keressenek olyan személyeket, akik mentálisan és fizikailag erősek.

Ezek az utasok ideális esetben egyedül utaznak, nincsenek mozgási problémáik, beszélnek angolul (vagy a helyi nyelven), és elég fittnek tűnnek ahhoz, hogy ki tudják nyitni a vészhelyzeti ajtókat. 

Raina azt is elárulta, ha nem utazik a repülőn olyan személy, akire teljesen ráillik a fenti leírás, akkor a légiutas-kísérőnek kell kiválasztania a szerinte legmegfelelőbb embereket.

Kik az ABP-k?

Az able bodied person (ABP ) olyan utasok, akik fizikailag és mentálisan is erősnek tűnnek, így számíthatnak a segítségükre a légiutas-kísérők.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.