BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ausztriában halálos áldozata is van a viharnak – egy embert továbbra is keresnek

Halálos áldozatot is követelt a vihar Ausztriában: a 36 éves férfi földmunkagéppel dolgozott, amikor a járműve a patakba zuhant, amelybe beszorult. Egy másik férfi vasárnap szavazni indult, de eltűnt.

Egy ember eltűnt, egy másik meghalt az ausztriai viharokban és áradásokban, és jelentős anyagi kár is keletkezett a helyi hatóságok hétfői beszámolói szerint. Többek között egy repülőgép is megrongálódott, miután jégesővel súlyosbított viharba került. Az áldozat egy 36 éves horvát munkás, aki éppen földmunkagéppel dolgozott, amikor a járművel együtt patakba zuhant. A kabinba rekedve találtak rá, és ugyan megpróbálták újraéleszteni, de a kórházba szállítást követően elhunyt.

20240609 Nagycenk 
Újabb vihar közelít Sopron felé 
Fotó: Máthé Daniella MD 
Kisalföld
Halálos áldozatot is követelt a szélsőséges időjárás / Fotó: Máthé Daniella / Kisalföld

A rendőrség közlése szerint egy 77 éves nyugdíjas pedig eltűnt, akit azóta nem láttak, hogy vasárnap autóval szavazni indult az európai parlamenti választásokra a kelet-ausztriai Mischendorfban. A férfit továbbra is keresik.

Az Austrian Airlines osztrák légitársaság Palma de Mallorcából érkező repülőgépe Bécs közelében jégviharba került. A pilóták szerint a jégesőt nem lehetett előre látni a meteorológiai radaron. A gép rádiós riasztást adott le, majd nehézségek nélkül leszállt a repülőtéren. Egyetlen utas sem sérült meg, de megrongálódott a gép orra és több lemezt letépett a vihar.

A bőséges esőzés különösen súlyosan érintette a Magyarországgal szomszédos Burgenland déli részét, ahol átszakadt egy gát is.

Országszerte utak váltak járhatatlanná, pincéket és mezőgazdasági területeket öntött el az ár, több tartományban több mint kétezer alkalommal kérték a tűzoltók segítségét. A több hete tartó heves esőzés miatt a folyóvizek és a tavak vízszintje veszélyesen megemelkedett. A meteorológiai szolgálat szerint a folyóvizek várhatóan kedden tetőznek, az esőzések pedig szerda estig folytatódnak Ausztriában.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.