BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Részletek derültek ki a Budapestre tartó vonat balesetéről

Már öt halottja van a szlovákiai vonatbalesetnek. Érsekújvárosnál ütközött egy vonat és egy autóbusz. Egy vasúti átkelőnél a busz behajtott a vonat elé. Szemtanúk szerint a fényjelző rendszer nem működöt a balesetkor.

Érsekújvárnál egy busz egy Prágából Budapestre tartó vonat elé hajtott. Az EC 279 jelzésű gyorsvonat több kocsija kigyulladt, a busz kettészakadt. Egyelőre öt halottról tudni, és öten súlyosan megsérültek. Több utas eltűnt, őket keresik. Az áldozatok mindegyike a buszon utazott.

szlovák vonat baleset
Autóbusszal ütközött egy Prágából Budapestre tartó vonat / Fotó: Szlovák Mentőszolgálat

Magyar áldozatról egyelőre nincs hír.

A mentésben öt mentőkocsi és három mentőhelikopter vett részt. A busz két darabja az út szélére sodródott és kigyulladt – írta meg az Új Szó. A mozdony és a személyzete a Cseh Vasúthoz tartoznak.

 

Az Új Szó szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a vasúti átkelőben, ahol a baleset történt, nem működtek a jelzőfények. Állítólag a lámpák egy másik baleset miatt voltak üzemen kívül, a szlovák vasúti társaság a javítást a mai napra tervezte.

Az is kiderült, hogy a sebesülteket az érsekújvárosi kórház nem tudta fogadni, ezért más kórházakba kellett eljuttatni őket. Egy súlyos állapotban lévő férfit, aki mellkasi fájdalomra panaszkodott, mentőhelikopter vitte Pozsonyba.

Az Új Szó azt is írta, hogy a vonaton többségében nem szlovák állampolgárok utaztak.

Szomorúan értesültem a brüsszeli EU-csúcs közben a hazámból érkező szomorú hírekről, melyek szerint egy autóbusz és egy vonat ütközött tragikus körülmények között Érsekújvárnál. Mélységesen sajnálom az áldozatokat, őszinte részvétemet fejezem ki a családjuknak

– írta Facebook-oldalán a szlovák kormányfő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.