BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Donald Trump elleni merénylet: Joe Biden lecsavarja kampányát

Joe Biden elítélte és betegesnek nevezte a Donald Trump elleni támadást. Az amerikai elnök stábja a merénylet miatt visszább vesz a kampányhirdetésekből.

Joe Biden amerikai elnök szombaton elítélte a vetélytársa, Donald Trump volt elnök ellen elkövetett merényletet, kampánystábja közölte, hogy felfüggeszti a kampányhirdetések közlését.

President Joe Biden hosts an event on the Ukraine Conpact initiativ
merénylet
Joe Biden elítélte és betegesnek nevezte a Donald Trump elleni merényletet / Fotó: AFP

Az elnök a politikai erőszak megszüntetésére szólított fel. 

Amerikában nincs helye az ilyen jellegű erőszaknak. Ez beteges.

– mondta. Az elnök megígérte, hogy alaposan tájékozódik az ügyben, és tervezi, hogy beszélni fog Trumppal. „Mindenkinek el kell ítélnie a történteket” – tette hozzá.

A 81 éves elnök a Delaware állambeli Rehoboth Beachen, egy templomban tartózkodott, amikor a lövöldözés történt, majd később rezidenciájára indult. Kiadott egy írásos nyilatkozatot, majd elhagyta delaware-i tengerparti házát, és a helyi rendőrkapitányság felé vette az irányt, hogy kamerák előtt beszéljen az esetről.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a lövöldözés merénylet volt-e, Biden azt mondta: „Van egy véleményem, de nem ismerek minden tényt.” Később telefonon beszélt a 78 éves Trumppal – közölte a Fehér Ház, de részleteket nem tett hozzá.

Biden egyik kampánytisztviselője azt mondta, hogy 

a csapat „azon dolgozik, hogy a lehető leggyorsabban lejjebb vegyük a televíziós hirdetéseinket”, válaszul a történtek súlyosságára.

Donald Trumpra a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy 20 éves férfi. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg. Egy másik ember viszont meghalt a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.

Donald Trump földcsuszamlásszerű győzelmet arathat – megszólaltak az elemzők, kilőtt a bitcoin

Az elemzők szerint Donald Trump kampányát erőteljesen segítheti a merénylet. Az is kiderült, hogy szerintük mire érdemes tenni a tétet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.