BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így néz ki: kigördült az első magyar gyártású Lynx harcjármű – fotók

A honvédelmi miniszter bemutatta az első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárművet.

„A világ legmodernebb harcjárművével védjük Magyarországot – legördült az első hazai gyártású LYNX” – írta a Facebook-oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A honvédelmi miniszter több képet is megosztott a magyar harckocsiról.

Az ukrajnai háború megmutatta, hogy jól működő, önmagát minden időben és helyzetben ellátni képes hadiiparra minden országnak szüksége van 

– jelentette ki a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, az első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjármű átadásán. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Rheinmetall és a magyar kormány vegyes vállalatának gyárában tartott rendezvényen a hazai hadiipar újjáépítését célzó erőfeszítések kapcsán elmondta: a szomszédban zajló konfliktus újra bebizonyította azt is, hogy hadiipart – harckocsigyártó, lőszergyártó kapacitásokat – nem lehet rögtönözni, ehhez hosszú távú fejlesztésre, tervezésre van szükség.

Korábban megírtuk, hogy a hadiipari cégek az orosz–ukrán háború kirobbanása után kezdték meg a termelés felfuttatását: az európai kormányok megerősítik hadseregüket és feltöltik készleteiket, miután a Kijevnek szállított lőszerek és fegyverek mindenhol kiürítették a raktárakat. A folyamat legnagyobb nyertesének a Magyarországon is aktív Rheinmetall számít.  

A zalaegerszegi székhelyű Rheinmetall Hungary korszerű lánctalpas és kerekes járműveket – például Lynxeket – fejleszt és gyárt a magyar fegyveres erőknek, míg a budapesti Rheinmetall Electronics Hungary a nagyszabású katonai vagy polgári megrendelői projektekhez szükséges átfogó, csúcskategóriás szoftvermegoldások fejlesztésére és tesztelésére összpontosít. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.