BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 283. napja – rögtönzött mecsetet bombázott le az izraeli hadsereg Gázában

Friday prayers in Gaza as Israeli attacks continue
Összefoglaló:

Legalább 22 ember meghalt abban a szombati légitámadásban, amely egy rögtönzött mecsetet ért egy menekülttáborban, Gáza nyugati részén – írta a CNN.

Friday prayers in Gaza as Israeli attacks continue
Gáza
mecset
bombáz
Izrael
palesztin
A rögtönzött mecsetben, amely egy gázai menekülttáborban volt kialakítva, legalább 22-en haltak meg / Fotó: Anadolu via AFP

Az al-Ahli kórház sürgősségi osztályának vezetője, Amjad Elewa elmondta, hogy 20 ember már a mecsetben elhunyt, további két férfi pedig az egészségügyi intézményben halt bele sérüléseibe.

A gázai polgári védelem szóvivője, Mahmúd Basal arról számolt be, hogy

a robbantás a déli ima közepén történt.

Hozzátette: a sérülések mindegyike súlyos eset, sok esetben amputációs műtétet igényel. A jelenetről készült videón holttestek láthatók imára kiterített szőnyegen. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egyelőre nem kommentálta az incidenst.

Ahogy azt korábban megírtuk, legkevesebb 71 palesztin vesztette életét szombaton az izraeli hadsereg támadásában a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júnisz mellett. A támadás a Hán Júnisztól nyugatra fekvő al-Mavaszi körzetére irányult, ahol sátrakat vertek fel ideiglenesen kitelepítettek számára.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 71 palesztin veszítette életét, és 289-en sebesültek meg az izraeli csapásban. Valamennyien civilek voltak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.