BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az izraeli háború 269. napja – iráni külügyminiszter: a libanoni ellenállás felkészült Izraelre

Kemény szavakkal ment neki Izraelnek az iráni külügyminiszter. Állítása szerint Izrael a stratégiai kudarcot nem tudja gyilkosságokkal és bűncselekményekkel kompenzálni.

Üdvözölte a libanoni ellenállás készültségét az izraeli háborúval kapcsolatban Ali Baqeri Kani iráni külügyminiszter, aki egyúttal elítélte a gázai „megtorló hadműveleteket” – írta a BBC.

irán
külügyminiszter
Keményen bírálta Izraelt az iráni külügyminiszter / Fotó: AFP

A tárcavezető telefonon elmondta elmondta török ​​kollégájának, Hakan Fidannak, hogy Izrael közelmúltbeli katonai akciói a libanoni Iránhoz köthető Hezbollah ellen a rezsim gázai népe elleni atrocitásainak folytatása. Az iráni diplomata azt is kijelentette, hogy a libanoni ellenállás teljes mértékben felkészült a cionista rezsim fenyegetéseinek kezelésére.

Az ellenállás kifejezést az Irán által a régióban használt szövetségesek és meghatalmazotti hálózat, valamint Izrael és más ellenségei elleni harc leírására használják.

Baqeri Kani arra is figyelmeztetett, hogy ahogy Izrael nem érte el céljait a kilenc hónapig tartó gázai háború során, azonban bármilyen új hiba, amelyet Libanonban elkövet, új regionális feltételeket teremt. A stratégiai kudarcot nem tudják gyilkosságokkal és bűncselekményekkel kompenzálni – állította.

Baqeri Kani egy június 30-i, X-en megjelent bejegyzésében  aggodalmát fejezte ki a regionális eszkaláció lehetőségével kapcsolatban szaúd-arábiai, németországi, ciprusi és oroszországi társaival folytatott telefonhívásaiban.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.